TRAVERTIN KAMEN

Poznan je po svojih nežnih pastelnih odtenkih in drobni luknjičavosti.


V naši ponudbi najdete tri vrste, vsaka variacija je primerna za posamezne arhitekturne stile. Bež različica je pogosta izbira oblikovalcev, ki želijo doseči bolj razgibano oblikovalsko shemo in razbliniti prevladujoče temačne podtone v prostoru. Uspešno ga lahko kombiniramo tudi z ostalimi barvnimi odtenki. Izredno priljubljen je Silver travertin, saj dodaja pravo mero grobega industrijskega videza, značilnega za modernejše objekte.


Sicer se ga večinoma uporablja in implementira zunaj. Glavne prednosti, s katerimi se ponaša ta vrsta kamnine, so: dobra sposobnost zadrževanja toplote, odlična absorpcija zvoka, trpežnost in dolga življenjska doba. Prav tako je prijaznejši do okolja, saj pri obdelavi niso uporabljene kemikalije. Še ena pozitivna lastnost tega materiala je ta, da z leti in s prisotnostjo sončne svetlobe površina ne zbledi, ampak ohranja svoj prvotni sijaj. Sprehodite se skozi našo ponudbo in se prepričajte o kakovosti naših izdelkov.

POGOSTA VPRAŠANJA O TRAVERTINU

Katere so glavne prednosti, po katerih slovi travertin?
Je odličen izolator, dobro prevaja zvok, je trpežen in dobro odporen na zunanje vremenske vplive. Prav tako ne potrebuje zahtevnega vzdrževanja.

Katere vrste tega naravnega kamna poznamo?
V grobem poznamo tri vrste tega naravnega kamna, in sicer, silver, bež, rumeni in rjavi travertin.
 
Ali so izdelki umetno pobarvani?
Ne, je 100 % naraven material oziroma kamnina, ki nastane s pomočjo geotermalnih vrelcev. To pomeni, da so vzorci popolnoma naravno ustvarjeni.
 
Kje se uporablja ta vrsta kamnine?
Njegova uporaba je raznovrstna in vsestranska: uporablja se za tlakovanje poti, za obloge sten …
 
Kaj je značilno za to vrsto kamnine?
Poznan je po drobnih luknjicah na površini in pastelnih barvah, zanimivo je, da se kot gradbeni element uporablja predvsem v Toskani.

go_top

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev.

Oglaševalski piškotki

Uporabljajo se za zbiranje informacij o vaših interesih za namene trženja.