O KAMNU

VZDRŽEVANJE IN ZAŠČITA KAMNA

dekorativni kamen
Poleg občasnega sesanja s krtačnim nastavkom na sesalcu, s katerim odstranimo prah, kamnita obloga ne zahteva posebnega vzdrževanja. Kamen namreč sam po sebi nima elektro-statičnega naboja, zato stena ne privlači prahu. Prah se običajno nabere s prepihom v prostorih.

Da bi preprečili vdor vode in nečistoč v strukturo kamna, priporočamo zaščito z impregnacijskim sredstvom. To velja predvsem v primeru kopalniških in kuhinjskih prostorov ter talnih površin. V kopalnici in kuhinji priporočamo uporabo gladkih mozaikov, ki jih fugiramo in nato zaščitimo z impregnacijskim sredstvom.

NASVET! Impregnacijo naj izvrši oseba, ki je za to strokovno usposobljena in zna rokovati z zaščitnimi sredstvi. Impregnacijsko sredstvo se vtira v strukturo kamna dokler ni kamen z njim popolnoma in enakomerno prepojen. Na voljo sta dve vrsti impregnacijskega sredstva, moker videz (wet look) ali klasičen videz, ki kamnu ne spremeni tona ali barve.

Odsvetujemo uporabo lakov, olja ali sredstev, ki niso namenjena negi kamna, saj ta onemogočajo dihanje kamnite obloge ter dajejo kamnu nenaraven videz.
go_top