O KAMNU

UPORABA DEKORATIVNEGA KAMNA


Kamen je naravni material, zato se struktura in barva lahko spreminjata. Niti dve kamniti površini nista popolnoma enaki. Talne obloge sčasoma pridobivajo bolj gladko površino in s tem učinek drsenja. Za zmanjšanje drsenja svetujemo uporabo premazov, ki so na voljo v specializiranih trgovinah. Naravni kamen je treba ločiti od umetnega dekorativnega kamenja. Pri naravnem se za razliko od umetnega v primeru krušenja ali rezanja manjšega delčka obloge ne pojavi notranja polnitev drugačne barve.

Izredno pomembna je razsvetljava prostora s katero dosežemo še posebno eleganten učinek. Barvna niansa kamna je odvisna od primesi, ki so bile v času nastajanja kamna prisotne v ozračju, osvetlitev in igra senc pa vašemu kamnu dajeta efekt živosti in brezčasnosti.

dekorativni kamen

ZAKAJ NARAVNI KAMEN?

V procesu opremljanja vašega bivalnega in poslovnega prostora je premišljena izbira ustreznega dekorativnega materiala ključnega pomena za dosego želenega končnega učinka, ki se kaže v dobrem počutju v prostoru, prijetni atmosferi ter estetski vrednosti, prilagojeni okusu in življenjskemu stilu posameznika.

Dodana vrednost kamna kot dekorativnega materiala je v tem, da v prostor vpelje občutek narave, h kateri se ljudje vse raje zatekamo. Številni tipi kamnitih mozaikov zaradi svoje barve in inovativne obdelave pristajajo različnim slogom opremljanja, od klasičnega, rustikalnega do najsodobnejših smernic. Primerni so za notranje in zunanje prostore. Dekorativni kamen ima funkcijo kvalitetne stenske in talne obloge ter poleg tega soustvarja izjemno estetski učinek v ambientu. Zaradi svojih značilnosti kamen v vsak prostor vpeljuje pozitiven vpliv narave. Poroznost naravnih kamnov omogoča hiter prenos toplote preko stene, istočasno pa pripomore k izboljšanju akustike prostora, saj se zvok absorbira v strukturo kamna in posledično zmanjša odmev v prostoru. Dolgotrajni procesi nastajanja kamnin so oblikovali barvne nianse, ki so osnova za širok izbor tudi v najbolj zahtevnih projektih.

Naravni dekorativni kamen prinaša v naš bivalni prostor občutek narave in estetiko najvišjega nivoja. Tisto kar vidite, bodisi v obliki dekorativne stene bodisi v kamnitem izdelku, je proizvod narave, ki je tisočletja oblikovala kamnine in jim tako dala njihovo edinstvenost v sestavi in barvah. 

go_top