O KAMNU

PREDNOSTI DEKORATIVNEGA KAMNA

Naravni dekorativni kamen je primeren za zunanje in notranje površine. Ponudba predstavlja obsežen izbor stenskih in talnih oblog iz naravnega kamna, kamniti izdelkov, umivalnikov in kadi, tako za privatne kot poslovne prostore.

naravni kamen
Prednosti, ki jih lahko še posebej izpostavimo pri izbiri naravnega dekorativnega kamna, izhajajo iz njegovih naravnih lastnosti, barvnih različic, natančno obdelanih površin in precizne montaže s pomočjo kalibriranih plošč. Izdelki so narejeni iz enega kamnitega kosa, kar jim še daje posebno estetsko noto.

1. NARAVNO DANE PREDNOSTI
Kamnite obloge služijo kot dekoracija, s svojimi značilnostmi naravnega materiala pa pripomorejo k izboljšanju bivanja v prostoru. Poroznost naravnih kamnov omogoča hiter prenos toplote, istočasno pa pripomore k izboljšanju akustike prostora, saj se zvok absorbira v strukturo kamna in posledično zmanjša odmev v prostoru.

2. ŠTEVILNE BARVNE RAZLIČICE in PRECIZNA POVRŠINSKA OBDELAVA
Ponudba vključuje obsežno barvno paleto, od snežno bele do črne, ter različne obdelave, od grobih pa do gladkih površin. Večina stenskih in talnih oblog je mozaične strukture. Kamenčki so precizno pritrjeni na mrežice različnih velikosti, odvisno od vzorca. Ponujamo več deset različnih vzorcev (oblik) stenskih oziroma talnih oblog, v več barvnih variacijah.

Ročno na mrežico položeni mozaiki ustvarjajo tridimenzionalno strukturo površine. Priporočamo osvetlitev kamnite stene, saj s tem ustvarimo lomljenje svetlobe in igro senc, kar kamnu daje pridih brezčasnosti.

3. ENOSTAVNA MONTAŽA in VZDRŽEVANJE
Montaža dekorativnega kamna je hitra in preprosta ter v veliko primerih ne zahteva fugiranja. Paneli mozaikov so kalibrirani in pritrjeni na mrežico, ki jo po potrebi enostavno režemo z olfa nožem. Panele polagamo na enak način kot v primeru keramičnih ploščic. Priporočamo uporabo kvalitetnih lepil za keramiko, in sicer lepila za zunanje površine, saj so ta bolj elastična oziroma fleksibilna.

Dekorativni kamen se v veliki meri uporablja pri opremi notranjih in zunanjih prostorov. Poleg občasnega sesanja s krtačnim nastavkom na sesalcu, s katerim odstranimo prah, kamnita obloga ne zahteva posebnega vzdrževanja. Kamen namreč sam po sebi nima elektrostatičnega naboja, zato stena ne privlači prahu.

Določeni mozaiki so še posebej primerni za kuhinjske in kopalniške prostore, pri katerih svetujemo, da po končani montaži kamnito oblogo premažemo z izbranim sredstvom za impregnacijo. S tem preprečimo vpijanje vlage in nečistoč v kamen. Z impregnacijo kamna hkrati zaščitimo tudi fuge.
go_top

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev.

Oglaševalski piškotki

Uporabljajo se za zbiranje informacij o vaših interesih za namene trženja.