O KAMNU

BARVE IN VZORCI

Predstavljamo vam predloge, kako z izbiro stenskih in talnih oblog iz visokokakovostnega naravnega dekorativnega kamna ustvariti prijeten in sproščujoč ambient! V številnih barvnih odtenkih in obdelavah lahko sledite tako sodobnim kot klasičnim smernicam.

dekorativni kamen
Večina stenskih in talnih oblog je mozaične strukture. Kamenčki so pritrjeni na mrežico in tvorijo kalibrirane plošče različnih velikosti. Velikost plošče je odvisna od vzorca. Vse plošče so podvržene strogi kontroli in kalibraciji na iste dimenzije. Obstaja več deset različnih vzorcev (oblik) stenskih oziroma talnih oblog, vsakega od teh vzorcev pa lahko ponudimo v različnih vrstah (barvah) naravnega kamna. Vzorci oziroma oblike mozaikov so različni, z različno obdelano gladko ali grobo površino.


PREDSTAVLJAMO VAM NEKAJ VRST (BARV) NARAVNEGA KAMNA:

Travertine: zanj je značilna drobna luknjičavost.

Beige Travertine: (Bež Travertin) je pogost izbor pri opremljanju, saj omogoča ustvarjanje tako sodobnih kot rustikalnih ambientov. Zelo uspešno ga lahko kombiniramo s številnimi drugimi barvnimi odtenki v prostoru. Ta dekorativni kamen, za katerega je značilna drobna luknjičavost, je primeren za zunanjo uporabo.

Yellow Travertine: (Rumeni Travertin) je prepoznan po specifični rumeni barvi, ki ne bledi, nastala pa je v procesu nastajanja kamnine zaradi prisotnosti žvepla v ozračju. Ta dekorativni kamen, za katerega je značilna drobna luknjičavost, je primeren za zunanjo uporabo.

Noche Travertine: (Rjavi Travertin) je dekorativni kamen v rjavih odtenkih, ki s kombinacijo nežne osvetlitve ustvari izredno toplino ambienta. Njegova značilna barva namreč še poudari prisotnost naravnega elementa v prostoru. Ta kamen, za katerega je značilna drobna luknjičavost, je primeren za zunanjo uporabo.
dekorativni kamen dekorativni kamen dekorativni kamen
Peščenjak

Rainbow: (Peščenjak) je dekorativni kamen, za katerega je značilna barvna variacija in mešanje barv, od bele in bež prek rumeno-oranžne, do skoraj rdeče. Njegova kontrastnost se spreminja glede na blok kamna, iz katerega je izklesan. Strukturno je najbolj porozen kamen iz naše ponudbe, kar ga hkrati opredeli tudi za najlažjega. Zaradi teh lastnosti je ta tip kamna namenjen za notranje prostore.

Marmor: zanj je značilna kristaliziranost.

Alize: (Beli marmor) prepoznamo po beli kristalni strukturi. Kamen vsebuje rahle svetlo sive odtenke, občasno pa se lahko pojavi rumenkast odtenek. Če je kamen klan in ima zato grobo površino, so v strukturi izrazito vidni brezbarvni kristali. Kamen je delno primeren za zunanjo uporabo.

Nesos Beige (Bež marmor) je marmor v nežnih bež odtenkih, ki ga občasno dopolnjujejo svetle, skoraj bele lise. Tako kot ostali marmorji ima izredno kompaktno strukturo in svetlečo površino. Zaradi njegove izredne odpornosti na vremenske vplive je primeren tako za notranjo kot tudi zunanjo uporabo.

Maxima: (Sivi marmor) prepoznamo po sivi kristalni strukturi, ki se blago preliva v bele odtenke. Kristalčki poudarijo strukturo in ob primerni osvetlitvi poskrbijo za modrikast videz stene. Kamen je primeren za zunanjo uporabo.

Taurus Black: (Črni marmor) sodi med najbolj trdne marmorje. Njegova obdelava je izredno zahtevna, zato tudi ni zastopan v določenih vzorcih mozaika. Črno barvo elegantno zaključujejo bele strukturne lise in linije. Kamen je primeren za zunanjo uporabo.

Black Marble: (Črni marmor) sodi med trde kamnine in je zato primeren za zunanjo uporabo. V kompaktni črni strukturi so vidni brezbarvni kristalčki, ki kamnu dajo eleganten videz. 

dekorativni kamen dekorativni kamen dekorativni kamen dekorativni kamen dekorativni kamen

Apnenec

Lymra: (Apnenec)  sodi v skupino kamnov, ki jih odlikuje najbolj izrazita in čista bela barva. Ta značilna kompaktna struktura bele barve ob pravilni osvetlitvi stene daje videz smetanaste barve. V strukturi lahko izjemoma zasledimo manjše sledi oksida oranžne barve. Kamen je mehak in porozen ter vpija vodo, zato je po večini primeren le za notranjo uporabo. 

Bazalt

Iris: (Bazalt) je magmatska kamnina temno sive barve, ki je nastala v procesu hitrega ohlajanja lave. Opredeljuje jo izredna trdnost, zato je odporna na vremenske vplive in se velikokrat uporablja za tlakovanje. Zaradi trdnosti je obdelava tega kamna zahteven proces.

Onyx

Onyx (Oniks) je redka, posebna oblika kremena, ki sodi med poldrage kamne. Zanj je značilen velik razpon barv, ki se pojavljajo v plasteh ali progah. Bele, rumene, rdeče rjave do temno rjave barve so pogosto transparentne in prepuščajo svetlobo, ter tako dajejo prostoru novo dimenzijo.


VZORCI (OBLIKE) SE MED SEBOJ RAZLIKUJEJO PO DIMENZIJAH IN STRUKTURI. Nekateri so primernejši za večje prostore (večje dimenzije: Vico, Forli, Mini Riva...), drugi so idealni za manjše kvadrature. Predstavljamo vam nekaj primerov:


Forli: vzorec tvorijo vzporedno zloženi kamni, dimenzije 9 x 3 cm. Vzorec vizualno razširi prostor in deluje rustikalno. 

   dekorativni kamen dekorativni kamen dekorativni kamen

Roma: vzorec tvorijo koščki kamna dimenzije 5 x 2,5 cm, postavljeni v paru enkrat vertikalno, drugič horizontalno. Kot vzorec je zanimiv predvsem za tiste, ki ne želijo vizualno spreminjati dimenzije stene. 


Verona: vzorec je sestavljen iz kock klanega kamna dimenzije 2,3 x 2,3 cm. Daje videz urejenosti in je pogost izbor za manjše prostore.


Ferrara: vzorec sestavljajo kocke in kvadri ravno rezanega kamna, dimenzije 2,3 x 2,3 cm in različnih globin. Zanj je značilno, da ob osvetlitvi na steni prikaže posebno igro senc, ki poskrbi, da so kamenčki, ki se nahajajo bližje viru svetlobe, videti manjši kot delčki, ki so bolj oddaljeni.


Fabro: mozaik, sestavljen iz ravno rezanih kamenčkov v devetih različnih dimenzijah. Ustvarja sodoben videz.

Brunello: vzorec je oblikovno podoben vzorcu Fabro, vendar je izdelan le iz treh različnih dimenzij ravno rezanih kamenčkov, ki so položeni v ravno ploščo.


Albi: vzorec je soroden vzorcu Brunello, le da je izdelan iz elementov večjih dimenzij. 


Garda: mehka obdelava površine kamna nudi občutek nežnosti in elegance. Vsak kamenček je dodatno obdelan s peskanjem iz treh strani, s čimer se izognemo ostrim robovom, ki nastanejo ob grobi obdelavi kamna. 


Lago: vzorec je podoben vzorcu Garda, z razliko, da je površina ravno obdelana.


Salerno: najbolj prestižen in tehnično dovršen vzorec v ponudbi. Sestavljen je iz pol-valjčkov, ki so zloženi vzdolžno in prečno. Daje videz tkanine in prostoru vdihne izjemno modernističen duh.


Capri: vzorec, ki zaradi svoje podobnosti obalnim kamnom ustvarja prijetno sproščujoče vzdušje. Ker so vsi kamenčki približno enake debeline, je primeren tako za tla kot za stene.


Riva, Mini Riva: groba struktura površine tega vzorca izraža klasično rustikalen slog in daje prostoru vtis blage ostrine. 


Bari: vzorec je namenjen predvsem velikim površinam. Zaradi svoje veličine pušča močan vtis v prostoru.


Taranto: ravne linije vzorca dajejo prostoru občutek urejenosti in elegance.


Palermo: vzporedno z zamikom položeni kamenčki v vzorcu ustvarjajo občutek večje kvadrature prostora.

go_top

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev.

Oglaševalski piškotki

Uporabljajo se za zbiranje informacij o vaših interesih za namene trženja.