AKTUALNO

TALNE OBLOGE IZ NARAVNEGA KAMNA KOT POPOLNI SPREMLJEVALEC TALNEGA GRETJA

13. 12. 2016
talne obloge
Talno ogrevanje postaja vedno bolj priljubljena oblika ogrevanja v mrzlih mesecih. Je namreč praktično, energijsko in prostorsko učinkovito. Talno gretje je nizkotemperaturni način ogrevanja, ki za delovanje potrebuje manj energije od klasičnega in za delovanje ne potrebuje radiatorjev. Predstavlja optimalni način ogrevanja glede na prostor in ustvarja enakomerno prijetno ambientalno toploto brez hladnih con. Poleg tega talno gretje pod stopali nudi prijeten naraven občutek – ko stopimo na tla, ta niso ledeno mrzla, niti ne vroča, temveč ravno prave temperature za udobno počutje.


Kamnite talne obloge za talno ogrevanje


Popolna spremljava talnemu gretju pa so talne obloge iz naravnega kamna, ki so ena najboljših opcij pri opremljanju. Kamen je namreč naravni prevodnik toplote, ki toploto odlično prevaja in tudi akumulira. Ravno zato je odlična izbira za talno oblogo, saj bo z naravnim kamnom vaše talno ogrevanje še bolj učinkovito in energijsko varčno.

Kakšen kamen pri tem uporabite ni bistvenega pomena, saj debelina ali površina kamna ne bistveno vplivajo na izkoristek talnega gretja, čeprav bodo debelejši kamni potrebovali več časa, da se ogrejejo, vendar bodo tudi toploto bolje oddajali v prostor in tako porabili manj energije.

Talno gretje lahko uporabimo v vseh prostorih našega doma, največje razlike pa bomo opazili v tradicionalno hladnih prostorih, kot so kopalnica, kuhinja in povezovalni hodniki. Še posebej je primerno za prostore, ki imajo izrazite temperaturne izgube.

Za talno gretje lahko uporabimo toplovodni sistem cevi, ki prenašajo toplo vodo po prostoru; ali električni sistem. V vsakem primeru potrebujemo pod sistemom talnega gretja dobro izolacijo, ki bo preprečila toplotne izgube navzdol. Toplovodni sistemi so najbolj priljubljena izbira za novogradnje, medtem ko je lahko postavitev takšnega sistema v starejših zgradbah težje izvedljiva zaradi višinskih razlik. V primeru električnega talnega gretja se pod talno oblogo iz naravnega kamna položi grelna preproga, ki predstavlja cenejšo opcijo izvedbe in ne predstavlja težav v adaptacijah.


Naravni kamen za udobno počutje


Čeprav se kamna, kot tudi ploščic drži sloves, da so pozimi mrzle pod stopali, to v sodobnem stanovanju s talnim gretjem ne drži. Pravzaprav daje ravno naravni kamen v kombinaciji s talnim gretjem najbolj prijeten občutek v prostoru, saj toploto enakomerno prevaja in ustvarja prijeten naraven ambient. Poleg tega kamen zaradi učinkovitosti toplotnega prevajanja in akumulacije pripomore k zmanjšanju stroškov ogrevanja, sprosti stenske površine in nudo visoko stopnjo udobja.

Talne obloge PietraProject


Na voljo imamo izredno široko paleto čudovitih naravnih kamnov za talne obloge, ki se lahko uporabijo v kombinaciji s talnim gretjem.

Preveri naše talne obloge >

Lahko nam slediš tudi na naši Facebook strani za še več nasvetov pri opremljanju!
go_top

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev.

Oglaševalski piškotki

Uporabljajo se za zbiranje informacij o vaših interesih za namene trženja.